Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Stroomprijs omlaag, energierekening niet

Geplaatst op 20 jul 2015 , bijgewerkt 20 jul 2015, 08:50

De stroomprijs is sinds 2008 met bijna de helft gezakt. Toch daalde de energierekening van consumenten en kleine ondernemers nauwelijks. Dit blijkt volgens het Financieele Dagblad uit de nieuwste elektriciteitstarieven van energiebedrijven.

Op de beurs waar energieaanbieders stroom verhandelen, kostte een kilowattuur vorige maand 3,9 cent.  Omdat de overheid de belasting op elektriciteit verhoogde, merkten consumenten weinig van deze lage stroomprijs. Huishoudens betalen nu ongeveer 22 cent per kilowattuur. Die prijs bestaat voor twee derde uit belastingen en voor een derde uit de stroomkosten zelf.

Wie een lagere energierekening wil, doet er goed aan jaarlijks te wisselen van energieleverancier. Volgens de Autoriteit Consument & Markt kan de besparing oplopen tot 420 euro per jaar.

Vereniging Eigen Huis vindt dat iedereen recht heeft op een scherp tarief voor gas en groene stroom. In 2004 werd de energiemarkt vrijgegeven om de concurrentie tussen energieleveranciers te bevorderen en consumenten keuzevrijheid te geven. Toen bleek dat de concurrentie niet op gang kwam, organiseerde de vereniging een Collectieve Inkoop Energie.

Gerelateerde nieuwsberichten
Collectieve inkoopacties vergemakkelijken overstappen (mei 2015)
Recordaantal mensen wisselden van energieleverancier (februari 2015)

Meer informatie
Doe mee met de Collectieve Inkoop Energie

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers