Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Koopwoningen 2,6 procent duurder

Geplaatst op 21 jul 2015 , bijgewerkt 21 jul 2015, 09:43

Bestaande koopwoningen waren in juni 2,6% duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit de prijsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

De huizenprijzen stijgen geleidelijk sinds de zomer van 2013 en liggen nu op het niveau van oktober 2003. Vergeleken met de piek van de huizenmarkt in augustus 2008, zijn koopwoningen 17,6% in waarde gedaald.

De huizenprijzen stegen in alle provincies, maar niet overal even sterk. Noord-Hollandse woningen voeren de lijst aan met een gemiddelde prijsstijging van 5,4%. Overijssel liet met 0,7% de kleinste toename zien.

Randstad

De Noord-Hollandse koppositie is vooral te danken aan de populariteit van Amsterdam onder huizenkopers. Nergens in Nederland stegen de prijzen zo hard als in de hoofdstad, waar nu 8,1% meer moet worden betaald voor een koopwoning dan vorig jaar. Kopers in andere grote steden moeten ook dieper in de buidel tasten. Zo stegen de prijzen in Utrecht met 5,3%, in Den Haag met 4,3% en in Rotterdam met 3,3%.

In heel het land zijn alle woningtypen duurder geworden. Voor tussenwoningen en appartementen werd gemiddeld 3,3% meer betaald dat een jaar geleden. De prijzen van vrijstaande woningen namen in die periode met 1,2% het minst toe.

Gerelateerd nieuwsbericht
Woningverkoop bijna 34 procent gestegen (juli 2015)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.