Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Koopwoningen 2,6 procent duurder

Geplaatst op 21 jul 2015 , bijgewerkt 21 jul 2015, 09:43

Bestaande koopwoningen waren in juni 2,6% duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit de prijsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

De huizenprijzen stijgen geleidelijk sinds de zomer van 2013 en liggen nu op het niveau van oktober 2003. Vergeleken met de piek van de huizenmarkt in augustus 2008, zijn koopwoningen 17,6% in waarde gedaald.

De huizenprijzen stegen in alle provincies, maar niet overal even sterk. Noord-Hollandse woningen voeren de lijst aan met een gemiddelde prijsstijging van 5,4%. Overijssel liet met 0,7% de kleinste toename zien.

Randstad

De Noord-Hollandse koppositie is vooral te danken aan de populariteit van Amsterdam onder huizenkopers. Nergens in Nederland stegen de prijzen zo hard als in de hoofdstad, waar nu 8,1% meer moet worden betaald voor een koopwoning dan vorig jaar. Kopers in andere grote steden moeten ook dieper in de buidel tasten. Zo stegen de prijzen in Utrecht met 5,3%, in Den Haag met 4,3% en in Rotterdam met 3,3%.

In heel het land zijn alle woningtypen duurder geworden. Voor tussenwoningen en appartementen werd gemiddeld 3,3% meer betaald dat een jaar geleden. De prijzen van vrijstaande woningen namen in die periode met 1,2% het minst toe.

Gerelateerd nieuwsbericht
Woningverkoop bijna 34 procent gestegen (juli 2015)

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers