Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Aantal betalingsachterstanden groeit

Geplaatst op 21 jul 2015 , bijgewerkt 21 jul 2015, 10:16

Steeds meer consumenten kampen met betalingsachterstanden op hun leningen. In de eerste zes maanden van dit jaar nam het aantal wanbetalers met 7.039 toe naar in totaal 777.767, zo blijkt uit cijfers van het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Al een aantal jaar stijgt volgens het BKR het aantal consumenten met financiĆ«le problemen. In 2013 was de stijging het grootst. Dat jaar kwamen 31.435 mensen met betalingsachterstanden op geleend geld erbij.

De toename van het aantal probleemgevallen nam in vergelijking met drie jaar geleden flink af, maar moet volgens het BKR zeker niet worden onderschat. 'De crisis heeft weliswaar een flinke impact gehad, maar de werkelijkheid is dat de schuldenproblematiek nog dagelijks toeneemt', zegt BKR-directeur Peter van den Bosch.

Maatschappelijk probleem

Het BKR registreert alle leningen en eventuele betalingsachterstanden daarop, studieleningen uitgezonderd. Betalingsachterstanden op hypotheken worden alleen opgetekend als ze tot vier maanden of langer oplopen.

Volgens het BKR zijn betalingsachterstanden op leningen maar een klein deeel van een maatschappelijk probleem. 'Er zijn nog veel meer betalingsachterstanden waarmee consumenten te maken hebben', zegt Van den Bosch. 'Denk aan belastingschulden, huurachterstanden en achterstallige premie van de zorgverzekering.'

Meer informatie
Stappenplan betalingsproblemen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.