Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

NAM voor rechter om aardbevingsschade

Geplaatst op 22 jul 2015 , bijgewerkt 22 jul 2015, 10:01

Een Groninger met aardbevingsschade aan zijn huis heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voor de rechter gedaagd. Hij vindt dat hij niet genoeg geld krijgt om de schade aan zijn boerderij te herstellen. Dat melden verschillende media.

De NAM schat de schade aan de boerderij op ongeveer 15 duizend euro, maar volgens de eigenaar moet de fundering worden vernieuwd en kost dat circa 174 duizend euro.

Het is de eerste keer dat een dergelijke zaak voor de rechter komt. De Groninger vindt dat de afwikkeling van de schade door de NAM te lang duurt, zo stelt persbureau ANP. Schade wordt vaak niet als aardbevingsschade gezien en de NAM schat de kosten laag in.

Meer rechtszaken

'Het is een interessante zaak die we met belangstelling volgen', aldus Nico Stolwijk, manager belangenbehartiging van Vereniging Eigen Huis. 'Veel van onze leden in Groningen hebben te maken met schade aan de fundering, die de NAM niet wil vergoeden. Daarvoor moet een oplossing komen.'

De zaak speelt al twee jaar. In het Dagblad van het Noorden stelt de advocaat van de man, Erik-Jan Linstra, nog meer rechtszaken te verwachten. Zelf is hij met twintig vergelijkbare zaken bezig.

De nieuwe aardbevingskamer van de rechtbank Noord-Nederland gaat de zaak behandelen.

Lees meer:
Groningers eisen compensatie NAM (8 juni 2015)
Dossier Gasschade Groningen

 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.