Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

NAM voor rechter om aardbevingsschade

Geplaatst op 22 jul 2015 , bijgewerkt 22 jul 2015, 10:01

Een Groninger met aardbevingsschade aan zijn huis heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voor de rechter gedaagd. Hij vindt dat hij niet genoeg geld krijgt om de schade aan zijn boerderij te herstellen. Dat melden verschillende media.

De NAM schat de schade aan de boerderij op ongeveer 15 duizend euro, maar volgens de eigenaar moet de fundering worden vernieuwd en kost dat circa 174 duizend euro.

Het is de eerste keer dat een dergelijke zaak voor de rechter komt. De Groninger vindt dat de afwikkeling van de schade door de NAM te lang duurt, zo stelt persbureau ANP. Schade wordt vaak niet als aardbevingsschade gezien en de NAM schat de kosten laag in.

Meer rechtszaken

'Het is een interessante zaak die we met belangstelling volgen', aldus Nico Stolwijk, manager belangenbehartiging van Vereniging Eigen Huis. 'Veel van onze leden in Groningen hebben te maken met schade aan de fundering, die de NAM niet wil vergoeden. Daarvoor moet een oplossing komen.'

De zaak speelt al twee jaar. In het Dagblad van het Noorden stelt de advocaat van de man, Erik-Jan Linstra, nog meer rechtszaken te verwachten. Zelf is hij met twintig vergelijkbare zaken bezig.

De nieuwe aardbevingskamer van de rechtbank Noord-Nederland gaat de zaak behandelen.

Lees meer:
Groningers eisen compensatie NAM (8 juni 2015)
Dossier Gasschade Groningen

 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers