Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

13 miljoen euro schade door zomerstorm

Geplaatst op 28 jul 2015 , bijgewerkt 28 jul 2015, 07:00

De zomerstorm die zaterdag over Nederland raasde, heeft voor zeker 13 miljoen euro schade aangericht. De storm beschadigde vooral huizen en auto's, blijkt uit een eerste inventarisatie van het Verbond van Verzekeraars.

Schademeldingen komen uit het hele land. Doordat bomen vol in het blad staan, vallen ze sneller om en scheuren takken gemakkelijker af.

Het Verbond van Verzekeraars adviseert vakantiegangers bekenden te vragen bij hun huis langs te gaan. Kleine schades zoals een losliggende dakplaat of enkele weggewaaide dakpannen worden al snel groter door de voorspelde regen voor komende dagen. Daarnaast raadt het verbond aan grote takken uit voor- en achtertuinen te verwijderen, zodat het huis er weer bewoond uitziet. Inbrekers zien dan minder snel dat bewoners op vakantie zijn.

De storm van zaterdag is de derde grote storm van dit jaar. In januari zorgde een storm voor enkele miljoenen euro's schade. De storm van eind maart leidde tot ongeveer 10 miljoen euro aan schademeldingen.

Het Verbond van Verzekeraars verwacht dat het schadebedrag veroorzaakt door de zomerstorm verder oploopt. Veel mensen zijn nog op vakantie en nemen pas later contact op met hun verzekeraar.

Meer informatie
Wat te doen bij stormschade?

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.