Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Ook Centraal Beheer dekt Airbnb-verhuur

Geplaatst op 03 aug 2015 , bijgewerkt 03 aug 2015, 12:04

Centraal Beheer neemt de verhuur van koopwoningen via woningdeelsites als Airbnb op in de standaarddekking van de verplichte inboedel- en opstalverzekering. De Apeldoornse verzekeraar springt hiermee naar eigen zeggen in op de groeiende populariteit van particuliere verhuur aan toeristen.

Centraal Beheer is niet de eerste verzekeraar die dit opneemt in de standaarddekking  van de woonverzekeringen. Nationale Nederlanden doet dit al sinds begin dit jaar.

Woningbezitters met verhuurplannen kunnen ook al geruime tijd terecht bij ASR Verzekeringen. Zij moeten dan wel een extra verzekering bovenop de verplichte woonverzekeringen afsluiten. Aegon ontwikkelt nog een speciale polis voor verhuur via woningdeelsites. De woonverzekeringen van ING dekken verhuur via sites als Airbnb nog niet.

Overigens is dekking van de woonverzekeringen niet voldoende om een koophuis legaal en met een gerust hart via woningdeelsites te verhuren. Ook de gemeente, de hypotheekverstrekker en een eventuele Vereniging van Eigenaren moeten ermee instemmen.

Gerelateerde artikelen
'Check regels voor Airbnb' (september 2014)
Airbnb beter te verzekeren (december 2014)

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers