Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Energierekening 50 euro lager

Geplaatst op 06 aug 2015 , bijgewerkt 06 aug 2015, 08:54

De jaarrekening voor gas en elektriciteit is dit jaar € 50 lager dan in 2014. Een gemiddeld huishouden betaalt nu € 1.771, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De daling komt vooral door de lagere gasprijs. In juli betaalden huishoudens 4,4 % minder voor gas dan vorig jaar. Ook de prijs voor de gaslevering was 8 % lager dan in 2014. De Autoriteit Consument & Markt besloot de maximumtarieven voor gastransport vanaf januari 2015 te verlagen. Hierdoor ging de prijs die huishoudens betaalden al in januari 2015 omlaag. De energiebelasting op gas steeg toen wel met 2 %.

De energierekening is de afgelopen 5 jaar met 9 % gestegen. Dit komt vooral door belastingverhogingen. Bovendien werd in 2013 een nieuwe heffing voor duurzame energie ingevoerd. De gas- en stroomrekening bestaat nu voor 40 % uit belasting.

Meer informatie
Uitleg over de energierekening
Wissel nu van energieleverancier
Geld en energie besparen met 123 zonne-energie

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.