Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Energierekening 50 euro lager

Geplaatst op 06 aug 2015 , bijgewerkt 06 aug 2015, 08:54

De jaarrekening voor gas en elektriciteit is dit jaar € 50 lager dan in 2014. Een gemiddeld huishouden betaalt nu € 1.771, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De daling komt vooral door de lagere gasprijs. In juli betaalden huishoudens 4,4 % minder voor gas dan vorig jaar. Ook de prijs voor de gaslevering was 8 % lager dan in 2014. De Autoriteit Consument & Markt besloot de maximumtarieven voor gastransport vanaf januari 2015 te verlagen. Hierdoor ging de prijs die huishoudens betaalden al in januari 2015 omlaag. De energiebelasting op gas steeg toen wel met 2 %.

De energierekening is de afgelopen 5 jaar met 9 % gestegen. Dit komt vooral door belastingverhogingen. Bovendien werd in 2013 een nieuwe heffing voor duurzame energie ingevoerd. De gas- en stroomrekening bestaat nu voor 40 % uit belasting.

Meer informatie
Uitleg over de energierekening
Wissel nu van energieleverancier
Geld en energie besparen met 123 zonne-energie

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers