Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Huurprijzen in grote steden flink gestegen

Geplaatst op 07 aug 2015 , bijgewerkt 07 aug 2015, 08:47

De huurprijzen van vrije sectorwoningen zijn in de vier grootste steden van Nederland fors gestegen. In Amsterdam, Den Haag en Utrecht namen de huren met 7 % toe, in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. In Rotterdam stegen de prijzen zelfs met 9 %. Dit meldt verhuurwebsite Pararius vrijdag.

In Amsterdam betaalt een huurder nu gemiddeld ruim € 20 per vierkante meter per maand voor een woning in de vrije sector. Volgens Pararius was de huurprijs in Amsterdam nog nooit zo hoog.

Ook in kleinere plaatsen stegen de huurprijzen. In Apeldoorn, Assen, Den Bosch en Leiden namen de huren met meer dan 7 % toe.

In de afgelopen maanden zijn meer huizen verhuurd dan er te huur werden gezet. Dit komt onder andere omdat de situatie op de koopmarkt verbetert. Steeds meer huiseigenaren verkopen hun woning en verhuren deze niet.

Regionale verschillen

Net als op de koopmarkt verschillen de huurprijzen per regio. In Noord Holland zijn de huren met gemiddeld € 17,50 per vierkante meter per maand het hoogst. In Friesland zijn de huren het laagst. Daar betaal je gemiddeld € 8,16 per vierkante meter per maand.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.