Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Huurprijzen in grote steden flink gestegen

Geplaatst op 07 aug 2015 , bijgewerkt 07 aug 2015, 08:47

De huurprijzen van vrije sectorwoningen zijn in de vier grootste steden van Nederland fors gestegen. In Amsterdam, Den Haag en Utrecht namen de huren met 7 % toe, in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. In Rotterdam stegen de prijzen zelfs met 9 %. Dit meldt verhuurwebsite Pararius vrijdag.

In Amsterdam betaalt een huurder nu gemiddeld ruim € 20 per vierkante meter per maand voor een woning in de vrije sector. Volgens Pararius was de huurprijs in Amsterdam nog nooit zo hoog.

Ook in kleinere plaatsen stegen de huurprijzen. In Apeldoorn, Assen, Den Bosch en Leiden namen de huren met meer dan 7 % toe.

In de afgelopen maanden zijn meer huizen verhuurd dan er te huur werden gezet. Dit komt onder andere omdat de situatie op de koopmarkt verbetert. Steeds meer huiseigenaren verkopen hun woning en verhuren deze niet.

Regionale verschillen

Net als op de koopmarkt verschillen de huurprijzen per regio. In Noord Holland zijn de huren met gemiddeld € 17,50 per vierkante meter per maand het hoogst. In Friesland zijn de huren het laagst. Daar betaal je gemiddeld € 8,16 per vierkante meter per maand.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers