Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Woningverkoop bijna 33 procent gestegen

Geplaatst op 18 aug 2015 , bijgewerkt 18 aug 2015, 09:31

Vorige maand verwisselden 18.422 woningen van eigenaar. Dit is een stijging van 32,7 % vergeleken met juli 2014, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

De gestegen verkoop betrof alle woningtypen. Twee-onder-een-kapwoningen waren met een verkoopstijging van ruim 37 % het meest in trek bij de koper. Bij appartementen was de toename met iets meer dan 25 % het geringst.

In alle provincies zijn vorige maand meer woningen verkocht. Flevoland voert de lijst aan: daar steeg de verkoop met bijna 44 % ten opzichte van een jaar eerder. Zeeland plust het laagst met 18,6 %.

Het Kadaster registreerde afgelopen maand 25.667 nieuwe hypotheken. Dat is bijna een kwart meer dan in dezelfde maand een jaar geleden.

Meer informatie
Lees meer over de woningmarkt 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers