Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nieuwbouw laat crisis achter zich

Geplaatst op 19 aug 2015 , bijgewerkt 19 aug 2015, 12:10

Bouwers en projectontwikkelaars verkochten in de afgelopen zes maanden 14.822 woningen. Hiermee is de sector weer op het niveau van voor de crisis, zo meldt brancheorganisatie NVB Bouw.

In het eerste half jaar bracht de sector een kleine 2.500 nieuwbouwwoningen per maand aan de man. De laatste keer dat dit niveau werd bereikt, was in de eerste helft van 2008, voor de aanvang van de crisis later dat jaar. Toen kwam het gemiddelde uit op 2.845 verkochte nieuwbouwhuizen per maand.

Amper twee jaar terug kwam de maandelijkse verkoop nauwelijks boven de 1.000 exemplaren uit. Vanaf medio 2013 liet de verkoop van nieuwbouwwoningen weer een opgaande lijn zien. Zo werden vorig jaar nog een kleine 1.700 nieuwbouwhuizen per maand verkocht.

NVB Bouw verwacht dat de verkoopaantallen over geheel 2015 uitkomen tussen de 30.000 en 32.000 nieuwbouwwoningen.

Lees meer over de koop van een nieuwbouwwoning

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers