Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Buurtbemiddeling steeds populairder bij overlast

Geplaatst op 25 aug 2015 , bijgewerkt 25 aug 2015, 10:01

Steeds meer mensen lossen hun burenruzie op met behulp van buurtbemiddeling. Vorig jaar kregen de bemiddelingsorganisaties zo’n 12.000 meldingen binnen. Dat is 10 % meer dan vorig jaar, blijkt uit cijfers van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Volgens Frannie Herder, CCV-adviseur buurtbemiddeling, zijn er meerdere verklaringen voor deze stijging. ‘Buurtbemiddeling wordt steeds bekender en mensen hebben minder moeite er iemand bij te halen als ze er samen niet meer uit komen. Daarnaast wordt buurtbemiddeling in steeds meer gemeentes aangeboden.’

Geluidsoverlast

De meeste klachten gaan over geluidsoverlast. De overige over onder meer overhangende takken, rookoverlast door barbecue of vuurkorf en overlast van dieren.

Buurtbemiddeling

Bij buurtbemiddeling praten mensen die een conflict hebben met de buren samen het geschil uit onder leiding van een getrainde vrijwilliger. Landelijk werd in 2014 gemiddeld 68 % van de zaken opgelost.

Meer informatie
Meer informatie over buurtbemiddeling
Tips om burenruzies op te lossen
Lees meer over burenoverlast

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.