Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Buurtbemiddeling steeds populairder bij overlast

Geplaatst op 25 aug 2015 , bijgewerkt 25 aug 2015, 10:01

Steeds meer mensen lossen hun burenruzie op met behulp van buurtbemiddeling. Vorig jaar kregen de bemiddelingsorganisaties zo’n 12.000 meldingen binnen. Dat is 10 % meer dan vorig jaar, blijkt uit cijfers van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Volgens Frannie Herder, CCV-adviseur buurtbemiddeling, zijn er meerdere verklaringen voor deze stijging. ‘Buurtbemiddeling wordt steeds bekender en mensen hebben minder moeite er iemand bij te halen als ze er samen niet meer uit komen. Daarnaast wordt buurtbemiddeling in steeds meer gemeentes aangeboden.’

Geluidsoverlast

De meeste klachten gaan over geluidsoverlast. De overige over onder meer overhangende takken, rookoverlast door barbecue of vuurkorf en overlast van dieren.

Buurtbemiddeling

Bij buurtbemiddeling praten mensen die een conflict hebben met de buren samen het geschil uit onder leiding van een getrainde vrijwilliger. Landelijk werd in 2014 gemiddeld 68 % van de zaken opgelost.

Meer informatie
Meer informatie over buurtbemiddeling
Tips om burenruzies op te lossen
Lees meer over burenoverlast

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers