Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nieuw stappenplan helpt bij financiële keuzes

Geplaatst op 26 aug 2015 , bijgewerkt 26 aug 2015, 09:12

Consumenten die zich afvragen of ze beter kunnen beleggen, sparen of aflossen, kunnen per 1 september onder andere terecht op de website van Vereniging Eigen Huis. Daar is dan een stappenplan te vinden dat consumenten verder op weg helpt met hun keuze: Startpunt Geldzaken.

Het stappenplan is een initiatief van het Nibud, beleggersclub VEB, certificeringorganisatie FPSB NL en Vereniging Eigen Huis. Mede door de lage spaarrente overwegen steeds meer mensen te gaan beleggen, zo merken de initiatiefnemers. Toch is dat niet altijd de beste optie. Anderzijds zijn er consumenten die sparen, terwijl ze dure leningen hebben, of hun hypotheek aflossen terwijl ze beter wat geld achter de hand kunnen houden.

Met het online geldplan kunnen consumenten een afgewogen keuze maken tussen de verschillende mogelijkheden. De tool is te vinden op de websites van alle betrokken organisaties.

Meer informatie
Naar het Startpunt Geldzaken

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers