Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Nieuw stappenplan helpt bij financiële keuzes

Geplaatst op 26 aug 2015 , bijgewerkt 26 aug 2015, 09:12

Consumenten die zich afvragen of ze beter kunnen beleggen, sparen of aflossen, kunnen per 1 september onder andere terecht op de website van Vereniging Eigen Huis. Daar is dan een stappenplan te vinden dat consumenten verder op weg helpt met hun keuze: Startpunt Geldzaken.

Het stappenplan is een initiatief van het Nibud, beleggersclub VEB, certificeringorganisatie FPSB NL en Vereniging Eigen Huis. Mede door de lage spaarrente overwegen steeds meer mensen te gaan beleggen, zo merken de initiatiefnemers. Toch is dat niet altijd de beste optie. Anderzijds zijn er consumenten die sparen, terwijl ze dure leningen hebben, of hun hypotheek aflossen terwijl ze beter wat geld achter de hand kunnen houden.

Met het online geldplan kunnen consumenten een afgewogen keuze maken tussen de verschillende mogelijkheden. De tool is te vinden op de websites van alle betrokken organisaties.

Meer informatie
Naar het Startpunt Geldzaken

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.