Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Noodweer veroorzaakt miljoenenschade

Geplaatst op 30 aug 2015 , bijgewerkt 30 aug 2015, 22:00

Noodweer veroorzaakte afgelopen nacht tussen de 5 en 10 miljoen euro aan schade. Volgens het Verbond van Verzekeraars gaat het vooral om waterschade in en om woningen.

Extreme weersomstandigheden, met veel schade aan woningen als gevolg, komen de laatste tijd vaker voor. De verzekeraars schrijven dit toe aan klimaatverandering.

Meestal dekt een inboedel- en opstalverzekering schade die door regenwater is ontstaan. De neerslag moet dan onvoorzien de woning zijn binnengedrongen via het dak. Uitgebreide verzekeringen dekken vaak ook schade veroorzaakt door water dat via de begane grond binnenstroomt, bijvoorbeeld door overstroming van het riool.

Schade wordt niet vergoed als tijdens een regenbui een raam open stond of bij achterstallig onderhoud. Deze schade had namelijk kunnen worden voorkomen.  

Elke verzekeraar hanteert andere voorwaarden. Sla daarom de voorwaarden van uw verzekeringen erop na.

Meer informatie
Wat te doen bij stormschade?

Lees meer over verzekeringen

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers