Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Aantal bouwvergunningen voor woningen verdubbeld

Geplaatst op 02 sep 2015 , bijgewerkt 02 sep 2015, 22:00

In het tweede kwartaal van dit jaar zijn 15.000 vergunningen afgegeven voor de bouw van nieuwe huizen. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar en het hoogste aantal sinds 2009, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In bijna alle provincies steeg het aantal verleende vergunningen. De groei was het sterkst in Noord-Holland met 291 %, gevolgd door Drenthe (206 %). Alleen in Groningen daalde het aantal nieuwe vergunningen.

Het overgrote deel van de vergunningen ging naar bouwers voor de koopmarkt, zoals projectontwikkelaars. Zij waren goed voor ruim 11.000 vergunningen en hebben het niveau van voor de crisis nagenoeg bereikt.

Vrijwel alle ontwikkelingen in de bouw waren in het tweede kwartaal zeer positief volgens het CBS. Zo lag de omzet in het afgelopen kwartaal 10 % hoger dan een jaar eerder, gingen veel minder bedrijven failliet en waren bouwondernemingen positiever gestemd dan ooit. Alleen het aantal banen in de bouw nam nog licht af.

Gerelateerde artikelen 
Nieuwbouw laat crisis achter zich (augustus 2015)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.