Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

‘Dialoogtafel mislukt door NAM en overheden’

Geplaatst op 09 sep 2015 , bijgewerkt 09 sep 2015, 22:00

De Dialoogtafel, het overlegorgaan bedoeld om het vertrouwen tussen de Groningers, de politiek en de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) te herstellen, is mislukt door de opstelling van de overheden en de NAM. Dat zegt voorzitter Jacques Wallage donderdag in een interview in Trouw.

Wallage stelt dat de overheden en de NAM de Dialoogtafel nooit serieus hebben genomen. De belangrijkste beslissingen werden volgens hem achter de rug om van de Dialoogtafel,  en dus ook van de maatschappelijke organisaties, genomen.


Vorige week werd tijdens een vergadering van de Dialoogtafel besloten dat de dialoog in zijn huidige vorm stopt. Hans Alders, die Nationaal Coördinator Groningen is voor de aardbevingen, gaat voortaan apart praten met de overheden en de maatschappelijke organisaties. Jacques Wallage en medevoorzitter Jan Kamminga maken plaats voor een nieuwe onafhankelijke voorzitter.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis?
‘Het allerbelangrijkste voor ons is dat de stem van de bewoners wordt gehoord’, aldus beleidsmedewerker Steven Wayenberg. ‘Vereniging Eigen Huis blijft alle signalen van haar leden in het aardbevingsgebied  doorgeven aan de politiek om de ernst van de situatie te blijven benadrukken.’

Meer informatie
Dossier Groningen


Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers