Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

‘Dialoogtafel mislukt door NAM en overheden’

Geplaatst op 09 sep 2015 , bijgewerkt 09 sep 2015, 22:00

De Dialoogtafel, het overlegorgaan bedoeld om het vertrouwen tussen de Groningers, de politiek en de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) te herstellen, is mislukt door de opstelling van de overheden en de NAM. Dat zegt voorzitter Jacques Wallage donderdag in een interview in Trouw.

Wallage stelt dat de overheden en de NAM de Dialoogtafel nooit serieus hebben genomen. De belangrijkste beslissingen werden volgens hem achter de rug om van de Dialoogtafel,  en dus ook van de maatschappelijke organisaties, genomen.


Vorige week werd tijdens een vergadering van de Dialoogtafel besloten dat de dialoog in zijn huidige vorm stopt. Hans Alders, die Nationaal Coördinator Groningen is voor de aardbevingen, gaat voortaan apart praten met de overheden en de maatschappelijke organisaties. Jacques Wallage en medevoorzitter Jan Kamminga maken plaats voor een nieuwe onafhankelijke voorzitter.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis?
‘Het allerbelangrijkste voor ons is dat de stem van de bewoners wordt gehoord’, aldus beleidsmedewerker Steven Wayenberg. ‘Vereniging Eigen Huis blijft alle signalen van haar leden in het aardbevingsgebied  doorgeven aan de politiek om de ernst van de situatie te blijven benadrukken.’

Meer informatie
Dossier Groningen


Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.