Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Consumentenorganisaties samen in actie tegen NLE

Geplaatst op 10 sep 2015 , bijgewerkt 10 sep 2015, 13:15

De Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis komen vanaf nu gezamenlijk op voor de klanten van de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) die een dubbele energierekening ontvangen.

In een brief aan het energiebedrijf vragen de consumentenorganisaties het energiebedrijf onder andere nogmaals het gewijzigde betalingsbeleid terug te draaien. Ook vragen ze NLE de contracten met de huidige klanten op de oude voet voort te zetten. Verder hebben de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis kritiek op de communicatie van NLE. Die vinden ze gebrekkig en onvolledig. Onduidelijk is bijvoorbeeld dat alleen klanten die zich vooraf telefonisch melden bij de maatschappij, geen opzegboete hoeven te betalen. Iedereen die in deze periode overstapt, moet gevrijwaard worden van een boete, stellen de consumentenorganisaties.

Vorige maand kondigde NLE aan dat honderdduizenden klanten in september twee energierekeningen ontvangen, omdat het bedrijf het betalingsbeleid verandert. Vanaf deze maand moeten klanten van NLE voor het begin van de nieuwe maand hun energierekening betalen. Huishoudens krijgen daarom eenmalig twee rekeningen: die van september en oktober.

Gerelateerde nieuwsberichten
Dubbele energierekening voor klanten NLE (augustus 2015)

Meer informatie
Lees het gezamenlijke bericht van Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers