Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Belangenorganisaties samen in actie tegen NLE

Geplaatst op 11 sep 2015 , bijgewerkt 11 sep 2015, 11:07

Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond nemen geen genoegen met de antwoorden van de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) op vragen over hun gewijzigde betalingsbeleid. Door de wijziging krijgen bestaande klanten eenmalig een 'dubbele' energierekening: voor de afgelopen maand en de komende maand. In een gezamenlijke brief aan het energiebedrijf zetten de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis hun kritiekpunten nogmaals op een rij en stellen een reeks oplossingen voor.

De Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis herhalen met klem hun eerdere verzoek om het gewijzigde betalingsbeleid per direct terug te draaien en de contracten met de huidige klanten op de oude voet voort te zetten. Behalve klachten over de 'dubbele' nota ontvangen de belangenorganisaties veel meldingen over de korte periode die NLE haar klanten biedt om voortijdig boetevrij het contract op te zeggen. NLE geeft klanten die het niet eens zijn met de wijziging slechts 30 dagen de tijd om op te zeggen. Deze periode vinden de belangenbehartigers, zeker gezien de vakantieperiode, veel te kort.

Gebrekkige communicatie

De Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis hebben ook grote kritiek op de communicatie van NLE; deze is gebrekkig en onvolledig. Onduidelijk is bijvoorbeeld dat  over willen stappersn  zich  telefonisch moeten melden bij de maatschappij. Klanten die via een andere leverancier overstappen zonder dit vooraf bij NLE te melden, kunnen alsnog geconfronteerd worden met de 'dubbele' nota en moeten bovendien  een opzegboete betalen.  Daarnaast krijgen alleen díe klanten die telefonisch bij NLE opzeggen te horen dat de eventuele  'kom-erbij-bonus' vervalt bij het voortijdig ontbinden van het contract. De belangenorganisaties  willen dat iedereen die in deze periode overstapt, gevrijwaard wordt van een boete, ongeacht de wijze van opzegging, en dat NLE de 'kom-erbij-bonus' naar rato uitkeert aan de opzeggers.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.