Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Spong doet aangifte tegen NAM

Geplaatst op 11 sep 2015 , bijgewerkt 11 sep 2015, 11:29

Advocaat Gerard Spong heeft aangifte gedaan tegen de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Dit liet de raadsman zelf vrijdag weten.

Volgens Spong vernielt de NAM door de gasboringen opzettelijk huizen en gebouwen in de provincie Groningen. 'De NAM heeft door willens en wetens te blijven boren in Groningen talloze mensenlevens in gevaar gebracht', aldus Spong. 'Dit is schandalig en de strafrechter dient daar een oordeel over te vellen.'

De NAM was heel goed op de hoogte van de risico's die de gasboringen met zich meebrengen, stelt Spong. De rechter moet zich hier volgens de raadsman over uitspreken, aangezien de overheid verplicht is haar burgers tegen dreigend levensgevaar of letsel te beschermen.

De advocaat doet aangifte namens de Groninger Bodem Beweging (GBB) en enkele individuele omwonenden. Eind juli kondigde de GBB al aan Spong in de arm te hebben genomen in haar juridische strijd tegen de NAM.

Meer informatie
Dossier gasschade Groningen

Gerelateerd nieuwsbericht
Advocaat Spong staat Groningers bij

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers