Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Spong doet aangifte tegen NAM

Geplaatst op 11 sep 2015 , bijgewerkt 11 sep 2015, 11:29

Advocaat Gerard Spong heeft aangifte gedaan tegen de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Dit liet de raadsman zelf vrijdag weten.

Volgens Spong vernielt de NAM door de gasboringen opzettelijk huizen en gebouwen in de provincie Groningen. 'De NAM heeft door willens en wetens te blijven boren in Groningen talloze mensenlevens in gevaar gebracht', aldus Spong. 'Dit is schandalig en de strafrechter dient daar een oordeel over te vellen.'

De NAM was heel goed op de hoogte van de risico's die de gasboringen met zich meebrengen, stelt Spong. De rechter moet zich hier volgens de raadsman over uitspreken, aangezien de overheid verplicht is haar burgers tegen dreigend levensgevaar of letsel te beschermen.

De advocaat doet aangifte namens de Groninger Bodem Beweging (GBB) en enkele individuele omwonenden. Eind juli kondigde de GBB al aan Spong in de arm te hebben genomen in haar juridische strijd tegen de NAM.

Meer informatie
Dossier gasschade Groningen

Gerelateerd nieuwsbericht
Advocaat Spong staat Groningers bij

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.