Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

VEH: lang niet iedereen voelt herstel woningmarkt

Geplaatst op 15 sep 2015 , bijgewerkt 15 sep 2015, 15:40

Vereniging Eigen Huis vraagt om een krachtige aanpak van het kabinet, zodat iedereen het herstel op de woningmarkt gaat voelen. Ondanks positieve berichten merken grote groepen huishoudens hier namelijk nog weinig tot niets van.

Een record aantal van meer dan 100.000 huiseigenaren kampt met langdurige betalingsproblemen op de hypotheek, bijvoorbeeld door werkloosheid. Veel mensen kunnen niet verhuizen door een restschuld, starre toepassing van hypotheeknormen en het beperkte aanbod van betaalbare koop- en huurwoningen.

Tienduizenden Groningers wachten al jarenlang op acties die de problemen aanpakken van aardbevingsschade, waardeverlies en het aardbevingsbestendig maken van hun woning.

Ook bij energiebesparing in de woning moeten mensen meer worden gestimuleerd om besparingsmaatregelen te nemen. Nu krijgen zij vooral te maken met almaar stijgende energiebelastingen en -heffingen.

Acties

'In de Troonrede zegt het kabinet er naar te streven dat iedereen het herstel gaat voelen', zegt Rob Mulder, directeur Belangenbehartiging van Vereniging Eigen Huis. 'Dat is nu nog niet het geval. De komende maanden verwachten we gerichte acties van het kabinet op bovengenoemde punten. We zullen ook zelf met concrete voorstellen komen.'

Meer informatie
Welke financiƫle veranderingen kunt u als huiseigenaar in 2016 verwachten?

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.