Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Nederlandse hypotheekrente jarenlang Europa's hoogste

Geplaatst op 16 sep 2015 , bijgewerkt 16 sep 2015, 08:51

De Nederlandse hypotheekrente is al zes jaar gemiddeld hoger dan elders in de eurozone. Dit blijkt uit een rapport van de Europese Centrale Bank (ECB).

Vooral het gebrek aan concurrentie op de Nederlandse hypotheekmarkt speelt de woningeigenaar parten. De drie grootste banken, Rabobank, ING en ABN AMRO, hebben zo'n 80% van de hypotheekmarkt in handen. Wel verliezen de grote drie steeds meer marktaandeel aan pensioenfondsen en buitenlandse partijen die al dan niet direct hypotheken aanbieden. Hierdoor dalen de overwinsten van de banken op de hypotheekrente, zo blijkt uit Eigen Huis Rentebarometer.

Verder stijgen de huizenprijzen in de Eurozone sinds de zomer van 2014 structureel, zo blijkt uit het rapport. De ECB verwacht dat deze stijging doorzet. Toch wordt niet overal in Europa meer voor een woning betaald. Zo blijven de huizenprijzen in Frankrijk, Italië en Griekenland dalen.  

Gerelateerd nieuwsbericht
Overwinsten op hypotheekrente gedaald (juli 2015)

 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden