Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

CBS: koopwoningen weer duurder

Geplaatst op 21 sep 2015 , bijgewerkt 21 sep 2015, 08:40

Bestaande koopwoningen waren in augustus 2,5% duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit de prijsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

De prijsstijgingen ten opzichte van een jaar eerder veranderen al maanden nauwelijks. Inmiddels zijn woningen ongeveer net zo duur als in december 2003. Vergeleken met het dal van de huizenmarkt in juni 2013, is de gemiddelde huizenprijs met 5,3% gestegen. Afgezet tegen de piek van de huizenmarkt in augustus 2008, zijn huizen nu zo'n 17% goedkoper.

Afgelopen vrijdag maakte het Kadaster al bekend dat vorige maand 15.863 huizen zijn verkocht. Dat is bijna 29% meer dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Meer woningmarktcijfers

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.