Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

CBS: koopwoningen weer duurder

Geplaatst op 21 sep 2015 , bijgewerkt 21 sep 2015, 08:40

Bestaande koopwoningen waren in augustus 2,5% duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit de prijsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

De prijsstijgingen ten opzichte van een jaar eerder veranderen al maanden nauwelijks. Inmiddels zijn woningen ongeveer net zo duur als in december 2003. Vergeleken met het dal van de huizenmarkt in juni 2013, is de gemiddelde huizenprijs met 5,3% gestegen. Afgezet tegen de piek van de huizenmarkt in augustus 2008, zijn huizen nu zo'n 17% goedkoper.

Afgelopen vrijdag maakte het Kadaster al bekend dat vorige maand 15.863 huizen zijn verkocht. Dat is bijna 29% meer dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Meer woningmarktcijfers

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers