Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

NAM in hoger beroep tegen uitspraak waardedaling

Geplaatst op 25 sep 2015 , bijgewerkt 25 sep 2015, 14:09

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland. Deze rechtbank oordeelde begin september dat de NAM de waardedaling van woningen in het aardbevingsgebied meteen moet compenseren.

De NAM vindt de uitspraak van de rechter onduidelijk. 'We hebben nog geen antwoord op een aantal vragen die we tijdens de rechtszaak hadden gesteld. We kunnen dan ook niet anders dan in hoger beroep gaan. Het spijt ons dat daarmee tijd gemoeid zal zijn, maar we willen regelingen die werkbaar zijn voor alle partijen,' zegt Martijn Verwoerd, projectdirecteur van de afdeling aardbevingen van de NAM.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis?

Vereniging Eigen Huis vindt het jammer dat een waardeverminderingsregeling juridisch moet worden afgedwongen. 'De NAM zou zich vooraf moeten binden aan een toekomstbestendige regeling, op te stellen door onafhankelijke deskundigen. Het is onaanvaardbaar dat Groningers nog lange tijd niet zeker weten hoe de waardevermindering van hun woningen wordt vergoed,' zegt Steven Wayenberg, beleidsadviseur bij de vereniging.

Gerelateerde nieuwsberichten
NAM moet Groningers direct compenseren

Lees meer
Uitspraak rechtbank Noord-Nederland
Dossier Gasschade Groningen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers