Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

'Geen heffing op stijging woningwaarde'

Geplaatst op 25 sep 2015 , bijgewerkt 25 sep 2015, 15:27

Er komt geen vermogensheffing op de stijging van de woningwaarde. Dit meldt staatssecretaris Wiebes van Financiën.

Als een woning bijvoorbeeld is verbouwd, kan deze in waarde stijgen. Iemand die veel geld heeft betaald voor de verbouwing wordt onplezierig verrast als hij door de gestegen woningwaarde ineens meer belasting moet betalen. 'Daar zit een gemiddelde huizenbezitter echt niet op te wachten en dat gaan we in Nederland dus ook niet doen', aldus Wiebes.

Wiebes reageerde hiermee op aanbevelingen van het Centraal Planbureau (CPB) om de fiscale aanpak van allerlei inkomsten uit kapitaal eenvoudiger te maken. Het kabinet streeft volgens Wiebes ook naar een eerlijker heffing, maar dat is nu nog niet mogelijk. 'Voor iedereen is het heffen op basis van werkelijke rendementen toch het eerlijkste systeem. Naarmate meer getallen beschikbaar komen, komt het systeem wel dichterbij. We vrezen een heleboel administratief gedoe en belastingontwijking als we dan nu zouden doen', aldus de staatssecretaris.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers