Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Geen heffing op stijging woningwaarde'

Geplaatst op 25 sep 2015 , bijgewerkt 25 sep 2015, 15:27

Er komt geen vermogensheffing op de stijging van de woningwaarde. Dit meldt staatssecretaris Wiebes van Financiën.

Als een woning bijvoorbeeld is verbouwd, kan deze in waarde stijgen. Iemand die veel geld heeft betaald voor de verbouwing wordt onplezierig verrast als hij door de gestegen woningwaarde ineens meer belasting moet betalen. 'Daar zit een gemiddelde huizenbezitter echt niet op te wachten en dat gaan we in Nederland dus ook niet doen', aldus Wiebes.

Wiebes reageerde hiermee op aanbevelingen van het Centraal Planbureau (CPB) om de fiscale aanpak van allerlei inkomsten uit kapitaal eenvoudiger te maken. Het kabinet streeft volgens Wiebes ook naar een eerlijker heffing, maar dat is nu nog niet mogelijk. 'Voor iedereen is het heffen op basis van werkelijke rendementen toch het eerlijkste systeem. Naarmate meer getallen beschikbaar komen, komt het systeem wel dichterbij. We vrezen een heleboel administratief gedoe en belastingontwijking als we dan nu zouden doen', aldus de staatssecretaris.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.