Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nieuwe hypotheekverstrekker: Attens

Geplaatst op 29 sep 2015 , bijgewerkt 29 sep 2015, 10:00

Deze week komt een nieuwe aanbieder op de hypotheekmarkt: Attens Hypotheken. De hypotheken zijn alleen verkrijgbaar voor de ruim 2,5 miljoen deelnemers van Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW). Dat zijn (oud-)medewerkers uit de sector zorg en welzijn.

Attens Hypotheken houdt rekening met de bijzonderheden in deze sector. Een flexibel arbeidscontract en onregelmatigheidstoeslag tellen bijvoorbeeld gewoon mee bij bepaling van de maximale hypotheek. Andere bijzonderheden zijn dat ouders borg mogen staan, waardoor er - onder voorwaarden - wat meer hypotheek mogelijk is. Bovendien kan de huiseigenaar 0,4 % rentekorting krijgen voor een energiezuinig huis.

De rentes van Attens Hypotheken zijn relatief laag. De hypotheken zijn onder meer verkrijgbaar bij Eigen Huis Hypotheekservice.

Het geld van de nieuwe hypotheekverstrekker komt van PFZW. Attens Hypotheken wil in vijf jaar tijd € 3 miljard aan hypotheken verstrekken.

Vereniging Eigen Huis pleit al jaren voor meer aanbieders op de hypotheekmarkt, omdat meer concurrentie ook zorgt voor minder overwinsten. Dat zorgt voor lagere hypotheekrentes.

Zie ook

Eigen Huis Rentebarometer

Rentepercentages Attens (PDF)


Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuwkomer op hypotheekmarkt nu over € 2 miljard

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers