Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Zwaarste aardbeving van 2015 in Groningen

Geplaatst op 01 okt 2015 , bijgewerkt 01 okt 2015, 06:38

In de omgeving van de Groningse plaats Hellum vond woensdagavond de zwaarste aardbeving van 2015 plaats. Het dorp ligt in het gaswinningsgebied.

De aardbeving had een kracht van 3.1 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag in de omgeving van Hellum, op ongeveer twintig kilometer afstand van Slochteren. Over de omvang van eventuele schade is nog niets bekend.

Ook in Emmen is gisteren een aardbeving gevoeld. Tegen de NOS zegt seismoloog Laslo Evers van het KNMI dat de ene aardbeving niet de andere heeft veroorzaakt. 'Deze aardbevingen waren 50 kilometer uit elkaar, het is toeval,' zegt Evers.

De zwaarste beving tot dusver vond in 2012 plaats  bij Huizinge, gemeente Loppersum. Deze aardbeving had een kracht van 3.6 op de schaal van Richter.

Gerelateerde nieuwsberichten
VEH: Alders, luister naar Groninger

Meer informatie
Dossier Gasschade Groningen

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
logoWebsitevhjaar

Wij zijn genomineerd voor website van het jaar 2018. Stem ook!

Stem nu!
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.