Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Zwaarste aardbeving van 2015 in Groningen

Geplaatst op 01 okt 2015 , bijgewerkt 01 okt 2015, 06:38

In de omgeving van de Groningse plaats Hellum vond woensdagavond de zwaarste aardbeving van 2015 plaats. Het dorp ligt in het gaswinningsgebied.

De aardbeving had een kracht van 3.1 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag in de omgeving van Hellum, op ongeveer twintig kilometer afstand van Slochteren. Over de omvang van eventuele schade is nog niets bekend.

Ook in Emmen is gisteren een aardbeving gevoeld. Tegen de NOS zegt seismoloog Laslo Evers van het KNMI dat de ene aardbeving niet de andere heeft veroorzaakt. 'Deze aardbevingen waren 50 kilometer uit elkaar, het is toeval,' zegt Evers.

De zwaarste beving tot dusver vond in 2012 plaats  bij Huizinge, gemeente Loppersum. Deze aardbeving had een kracht van 3.6 op de schaal van Richter.

Gerelateerde nieuwsberichten
VEH: Alders, luister naar Groninger

Meer informatie
Dossier Gasschade Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.