Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Gemiddeld huishouden stoot jaarlijks 23 ton CO2 uit

Geplaatst op 05 okt 2015 , bijgewerkt 05 okt 2015, 08:25

Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal heeft inzichtelijk gemaakt hoeveel CO2 een gemiddeld gezin jaarlijks uitstoot en hoe zij die kunnen verminderen.

Volgens de milieuorganisatie stoot een gezin van 2,2 personen 23.000 kilo  uit per jaar. Dat is vergelijkbaar met de hoeveelheid CO2 die vrij komt wanneer iemand 2,5 keer de wereld rond rijdt  in een auto. De meeste CO2 komt vrij in de categorie├źn vervoer en voeding (beide 5,6 ton). Op de tweede plaats volgt het energiegebruik in huis (4,1 ton).

Milieu Centraal meldt ook hoe huishoudens de uitstoot van CO2 kunnen verminderen. Enkele tips: vier dichter bij huis vakantie, isoleer de spouwmuur, installeer zonnepanelen, stook zuinig en ga vaker met openbaar vervoer naar het werk.

Milieu Centraal heeft de berekening gemaakt vanwege de Dag van de Duurzaamheid, komende vrijdag, en de VN-klimaattop in december.

Meer informatie
Bereken uw CO2-uitstoot
Naar Milieu Centraal

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.