Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Een op de vijf Nederlanders weet niet hoe woning geïsoleerd is

Geplaatst op 07 okt 2015 , bijgewerkt 07 okt 2015, 08:38

Een op de vijf Nederlanders heeft geen idee op welke manier zijn huis is geïsoleerd. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Stichting HIER klimaatbureau.

Uit onderzoek onder bijna 4.500 kopers en huurders blijkt dat een kwart denkt dat zijn huis niet goed is geïsoleerd.

Sible Schöne, directeur van het HIER klimaatbureau, vindt de onwetendheid opmerkelijk. 'De energierekening is een van de grootste kostenposten van een huishouden. Je weet toch ook wanneer je auto voor het laatst APK gekeurd is?’ 

De meest voorkomende vormen van isolatie in Nederlandse huizen zijn dubbel glas (75%), dakisolatie (48%) en spouwmuurisolatie (41%), zo blijkt uit het onderzoek.  Radiatorfolie (13%)  komt het minste voor in Nederlandse huizen. ‘Het valt op dat juist de kleine maatregelen zoals radiatorfolie het minst voorkomen terwijl dat de makkelijkste en goedkoopste stappen zijn om je huis te isoleren’, stelt Schöne. 

Het HIER Klimaatstraatfeest, de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland die op 9 oktober begint, helpt deelnemers de eerste stappen te zetten op het gebied van energiebesparing.

Meer informatie:
Energiebesparingsmaatregelen
Het HIER Klimaatstraatfeest

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers