Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Een op de vijf Nederlanders weet niet hoe woning geïsoleerd is

Geplaatst op 07 okt 2015 , bijgewerkt 07 okt 2015, 08:38

Een op de vijf Nederlanders heeft geen idee op welke manier zijn huis is geïsoleerd. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Stichting HIER klimaatbureau.

Uit onderzoek onder bijna 4.500 kopers en huurders blijkt dat een kwart denkt dat zijn huis niet goed is geïsoleerd.

Sible Schöne, directeur van het HIER klimaatbureau, vindt de onwetendheid opmerkelijk. 'De energierekening is een van de grootste kostenposten van een huishouden. Je weet toch ook wanneer je auto voor het laatst APK gekeurd is?’ 

De meest voorkomende vormen van isolatie in Nederlandse huizen zijn dubbel glas (75%), dakisolatie (48%) en spouwmuurisolatie (41%), zo blijkt uit het onderzoek.  Radiatorfolie (13%)  komt het minste voor in Nederlandse huizen. ‘Het valt op dat juist de kleine maatregelen zoals radiatorfolie het minst voorkomen terwijl dat de makkelijkste en goedkoopste stappen zijn om je huis te isoleren’, stelt Schöne. 

Het HIER Klimaatstraatfeest, de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland die op 9 oktober begint, helpt deelnemers de eerste stappen te zetten op het gebied van energiebesparing.

Meer informatie:
Energiebesparingsmaatregelen
Het HIER Klimaatstraatfeest

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.