Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Kamer neemt motie verlagen gaswinning aan

Geplaatst op 07 okt 2015 , bijgewerkt 07 okt 2015, 08:48

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft op 6 oktober ingestemd met een motie om de gaswinning in Groningen 'substantieel' verder te verlagen. De motie was ingediend door de Christen-Unie, een dag na nieuwe aardbevingen in Groningen en Drenthe.

93 Kamerleden stemden voor en 50 tegen. Alleen de VVD en de SGP stemden tegen. Het is niet duidelijk hoe ver de gaswinning omlaag moet. Het kabinet gaat voor volgend jaar nog uit van een omvang van de gaswinning van 33 miljard kubieke meter.

Minister Dijsselbloem had de motie een week eerder in een debat nog afgeraden, omdat het kabinet pas in december wil besluiten over het eventueel verder terugschroeven van de gaswinning. Hij zei toen al dat de gaswinning in Nederland heel snel gaat aflopen naar een heel laag peil.

Animatie van de overheid over de opties die het kabinet onderzoekt:

Lees ook:
VEH: Alders, luister naar Groninger (30 september 2015)
Zwaarste aardbeving van 2015 in Groningen (1 oktober 2015)
'Alle Nederlanders moeten betalen voor herstel gasschade' (2 maart 2015)
Dossier Gasschade Groningen

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
logoWebsitevhjaar

Wij zijn genomineerd voor website van het jaar 2018. Stem ook!

Stem nu!
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.