Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nieuw laagterecord voor hypotheekrente

Geplaatst op 12 okt 2015 , bijgewerkt 12 okt 2015, 15:00

De hypotheekrente voor tien jaar vast met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft een nieuw laagterecord bereikt: 2,37 %. Het vorige record dateert van mei, toen het gemiddelde tarief 2,39 % was.

Dit schrijft Het Financieele Dagblad vandaag op basis van cijfers van Welke Beheer, waaronder de Hypotheekshop en Huis & Hypotheek vallen.

Tien jaar vast met NHG is de meest populaire rentevaste periode. Ruim een maand geleden meldde de Hypotheekshop al dat de rente voor vijf jaar vast het laagste niveau in vijftig jaar had bereikt.

Dat de rente nog steeds wat daalt, heeft twee oorzaken. Ten eerste koopt de Europese Centrale Bank de laatste maanden veel staatsleningen en dergelijke op, waardoor er veel geld op de markt komt. Ten tweede is de concurrentie op de hypotheekmarkt toegenomen.

Meer informatie
Hypotheek oversluiten
Eigen Huis Rentebarometer

Gerelateerde artikelen
Rentemiddeling bij meer banken binnen handbereik (september 2015)
Hypotheekrente op laagste punt in vijftig jaar (september 2015)

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers