Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Nieuw laagterecord voor hypotheekrente

Geplaatst op 12 okt 2015 , bijgewerkt 12 okt 2015, 15:00

De hypotheekrente voor tien jaar vast met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft een nieuw laagterecord bereikt: 2,37 %. Het vorige record dateert van mei, toen het gemiddelde tarief 2,39 % was.

Dit schrijft Het Financieele Dagblad vandaag op basis van cijfers van Welke Beheer, waaronder de Hypotheekshop en Huis & Hypotheek vallen.

Tien jaar vast met NHG is de meest populaire rentevaste periode. Ruim een maand geleden meldde de Hypotheekshop al dat de rente voor vijf jaar vast het laagste niveau in vijftig jaar had bereikt.

Dat de rente nog steeds wat daalt, heeft twee oorzaken. Ten eerste koopt de Europese Centrale Bank de laatste maanden veel staatsleningen en dergelijke op, waardoor er veel geld op de markt komt. Ten tweede is de concurrentie op de hypotheekmarkt toegenomen.

Meer informatie
Hypotheek oversluiten
Eigen Huis Rentebarometer

Gerelateerde artikelen
Rentemiddeling bij meer banken binnen handbereik (september 2015)
Hypotheekrente op laagste punt in vijftig jaar (september 2015)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.