Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Kamp moet documenten gasbesluit openbaar maken

Geplaatst op 21 okt 2015 , bijgewerkt 21 okt 2015, 10:11

Minister Kamp van Economische Zaken (EZ) moet meer documenten openbaar maken die ten grondslag lagen aan zijn gaswinningsbesluit van maart 2014. De rechtbank Noord-Nederland heeft dat bepaald.

De Groninger Bodem Beweging (GBB) had dat in december 2013 geëist via een Wob-procedure (Wet Openbaarheid van Bestuur). Het ging de GBB onder meer om openbaarmaking van concepten van onderzoeken en onderzoeksresultaten, en de correspondentie hierover tussen Kamp, het ministerie van EZ, de NAM en andere betrokken partijen hierover.

Niet genoeg

In januari 2014 verschenen veertien onderzoeksrapporten, op basis waarvan Kamp zijn gasbesluit destijds nam. Het verzoek van de GBB om meer informatie hieromtrent openbaar te maken vond de minister ongegrond. De GBB stapte daarom naar de rechter. De rechtszaak werd op 9 juli van dit jaar behandeld.

De rechter oordeelde dat het ministerie niet genoeg moeite heeft gedaan om alle relevante informatie naar boven te halen. Kamp moet nu een nieuw besluit nemen over het openbaar maken. De minister kan in hoger beroep gaan.

De GBB stelt op haar website verheugd te zijn nu meer inzicht te krijgen in de overwegingen van het ministerie en de partijen die betrokken waren bij de onderzoeken.

Lees meer:
Dossier Gasschade Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.