Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Nederland onderaan milieuranglijst Europese Unie

Geplaatst op 21 okt 2015 , bijgewerkt 21 okt 2015, 12:12

In Europa scoren Nederland en Luxemburg het slechtst als het gaat om het behalen van klimaat- en energiedoelstellingen in 2020. Dat blijkt uit een voortgangsrapport van het Europees Milieuagentschap.

Twintig van de 28 EU-lidstaten liggen op schema om hun doelen voor duurzame energie en het terugdringen van het energieverbruik te halen. Nederland hoort daar niet bij. Voor het derde doel, de uitstoot van broeikasgassen verminderen, ligt Nederland wel op koers.

Dertien landen scoren goed en halen naar verwachting alle doelen. Die landen zijn onder andere Finland, Letland en Slowakije.

Kabinet moet ingrijpen

Eerder dit jaar werd al duidelijk dat Nederland niet snel genoeg verduurzaamt. In april meldde de Algemene Rekenkamer dat het kabinet moet ingrijpen, omdat anders de afspraken voor duurzame energie niet worden gehaald. En begin oktober bleek uit de Nationale Energieverkenning 2015 dat het aandeel duurzame energie achterblijft.

€ 70 miljoen subsidie

In 2020 moet 14% uit een duurzame bron komen, maar Nederland komt niet verder dan 12,4%. Minister Henk Kamp wil de verduurzaming versnellen en stelt daarom € 70 miljoen subsidie beschikbaar. Huishoudens die zelf duurzame energie willen opwekken, kunnen vanaf volgend jaar subsidie aanvragen voor de aanschaf van een zonneboiler, biomassaketel en warmtepomp.

Gerelateerde nieuwsberichten
€ 70 miljoen voor zelf energie opwekken
Rekenkamer: doelen uit Energieakkoord niet haalbaar

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.