Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Aflossen met pensioengeld van de baan

Geplaatst op 22 okt 2015 , bijgewerkt 22 okt 2015, 08:45

Het blijft voorlopig onmogelijk om met pensioengeld de hypotheek af te lossen. Er kleven te veel juridische bezwaren aan, schrijft staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

Op verzoek van de SGP en de reformatorische vakorganisatie RMU onderzocht het ministerie de mogelijkheden om met pensioengeld de hypotheek af te lossen. In de eerste variant zouden werknemers een derde van hun pensioenpremie hiervoor kunnen gebruiken. Ook werd bekeken of werknemers op een zelfgekozen moment een derde van hun opgebouwde pensioen in de hypotheek  kunnen steken.

De plannen stuiten volgens Klijnsma op te veel juridische bezwaren op grond van leeftijd en geslacht. Zo leven vrouwen over het algemeen langer waardoor zij meer pensioen kunnen opbouwen dan mannen. Ook verdienen oudere werknemers vaak meer dan jongere, waardoor verschillen in de pensioenopbouw ontstaan.

Meer informatie
Lees meer over het aflossen van de hypotheek

Bereken of extra aflossen voor u interessant is

 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers