Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Aflossen met pensioengeld van de baan

Geplaatst op 22 okt 2015 , bijgewerkt 22 okt 2015, 08:45

Het blijft voorlopig onmogelijk om met pensioengeld de hypotheek af te lossen. Er kleven te veel juridische bezwaren aan, schrijft staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

Op verzoek van de SGP en de reformatorische vakorganisatie RMU onderzocht het ministerie de mogelijkheden om met pensioengeld de hypotheek af te lossen. In de eerste variant zouden werknemers een derde van hun pensioenpremie hiervoor kunnen gebruiken. Ook werd bekeken of werknemers op een zelfgekozen moment een derde van hun opgebouwde pensioen in de hypotheek  kunnen steken.

De plannen stuiten volgens Klijnsma op te veel juridische bezwaren op grond van leeftijd en geslacht. Zo leven vrouwen over het algemeen langer waardoor zij meer pensioen kunnen opbouwen dan mannen. Ook verdienen oudere werknemers vaak meer dan jongere, waardoor verschillen in de pensioenopbouw ontstaan.

Meer informatie
Lees meer over het aflossen van de hypotheek

Bereken of extra aflossen voor u interessant is

 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.