Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

'Energieleverancier over tien jaar overbodig'

Geplaatst op 23 okt 2015 , bijgewerkt 23 okt 2015, 09:02

Iets minder dan één op de vijf (18%) Nederlanders denkt dat hij over tien jaar al zijn benodigde energie zelf opwekt. Dat blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder 1.000 personen in opdracht van energieleverancier Eneco.

'Op dit moment is maar een klein percentage van de Nederlandse huishoudens zelfvoorzienend op het gebied van energie. Wij verwachten dat dit percentage de komende tien jaar stijgt. Daardoor verandert onze rol drastisch,' zegt Erik van Engelen, directeur consumenten bij Eneco. Energieleveranciers verdienen geld door gas en stroom aan huishoudens te verkopen. Als steeds meer mensen hun woning isoleren en zelf stroom opwekken, lopen de inkomsten van energieleveranciers terug.

Stroom- en gasverbruik

Het aardgasverbruik in Nederland daalt al meer dan 15 jaar en vanaf 2008 daalt ook het stroomverbruik per huishouden, blijkt uit een rapport van Energie Onderzoekcentrum Nederland, Energie-Nederland en Netbeheer Nederland. Volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal verbruikt een gemiddeld huishouden 3.500 kWh stroom en 1.600 kubieke meter gas.

Meer informatie
Zelf energie opwekken met 123 zonne-energie van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers