Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Energieleverancier over tien jaar overbodig'

Geplaatst op 23 okt 2015 , bijgewerkt 23 okt 2015, 09:02

Iets minder dan één op de vijf (18%) Nederlanders denkt dat hij over tien jaar al zijn benodigde energie zelf opwekt. Dat blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder 1.000 personen in opdracht van energieleverancier Eneco.

'Op dit moment is maar een klein percentage van de Nederlandse huishoudens zelfvoorzienend op het gebied van energie. Wij verwachten dat dit percentage de komende tien jaar stijgt. Daardoor verandert onze rol drastisch,' zegt Erik van Engelen, directeur consumenten bij Eneco. Energieleveranciers verdienen geld door gas en stroom aan huishoudens te verkopen. Als steeds meer mensen hun woning isoleren en zelf stroom opwekken, lopen de inkomsten van energieleveranciers terug.

Stroom- en gasverbruik

Het aardgasverbruik in Nederland daalt al meer dan 15 jaar en vanaf 2008 daalt ook het stroomverbruik per huishouden, blijkt uit een rapport van Energie Onderzoekcentrum Nederland, Energie-Nederland en Netbeheer Nederland. Volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal verbruikt een gemiddeld huishouden 3.500 kWh stroom en 1.600 kubieke meter gas.

Meer informatie
Zelf energie opwekken met 123 zonne-energie van Vereniging Eigen Huis

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.