Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Airbnb breidt verzekeringspakket uit

Geplaatst op 23 okt 2015 , bijgewerkt 23 okt 2015, 09:10

De Amerikaanse huizendeelsite Airbnb biedt particuliere verhuurders voortaan een gratis aansprakelijksheidsverzekering aan. De verzekering dekt schades tot $ 1 miljoen, ofwel zo'n € 880.000.

Met het verzekeringspakket zijn woningbezitters die hun huis via de deelsite verhuren uitgebreider gedekt tegen schadeclaims, bijvoorbeeld als de huurder schade aan de woning van de buren veroorzaakt. Voorheen gold dat alleen voor schade aan de verhuurde woning. Ook was een verhuurder zelf aansprakelijk voor ongelukken in en om het huis tijdens de verhuurperiode.

Toch dekt de Airbnb-verzekering niet alles, zoals brand- of stormschade. Voor iedere huiseigenaar blijft een inboedel- en opstalverzekering gewoon verplicht. Verzekeringsmaatschappijen Centraal Beheer, Nationale Nederlanden en ASR nemen daarbij al een tijdje Airbnb-verhuur op in de standaarddekking.

Volgens Airbnb neemt de populariteit van de huizendeelsite in Nederland toe. Zo'n 24.000 huiseigenaren verhuren hun woning weleens via Airbnb, 57% meer dan in oktober vorig jaar.

Gerelateerde nieuwsberichten 
Ook Centraal Beheer dekt Airbnb-verhuur (augustus 2015)

'Check regels Airbnb' (september 2014)  

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers