Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Airbnb breidt verzekeringspakket uit

Geplaatst op 23 okt 2015 , bijgewerkt 23 okt 2015, 09:10

De Amerikaanse huizendeelsite Airbnb biedt particuliere verhuurders voortaan een gratis aansprakelijksheidsverzekering aan. De verzekering dekt schades tot $ 1 miljoen, ofwel zo'n € 880.000.

Met het verzekeringspakket zijn woningbezitters die hun huis via de deelsite verhuren uitgebreider gedekt tegen schadeclaims, bijvoorbeeld als de huurder schade aan de woning van de buren veroorzaakt. Voorheen gold dat alleen voor schade aan de verhuurde woning. Ook was een verhuurder zelf aansprakelijk voor ongelukken in en om het huis tijdens de verhuurperiode.

Toch dekt de Airbnb-verzekering niet alles, zoals brand- of stormschade. Voor iedere huiseigenaar blijft een inboedel- en opstalverzekering gewoon verplicht. Verzekeringsmaatschappijen Centraal Beheer, Nationale Nederlanden en ASR nemen daarbij al een tijdje Airbnb-verhuur op in de standaarddekking.

Volgens Airbnb neemt de populariteit van de huizendeelsite in Nederland toe. Zo'n 24.000 huiseigenaren verhuren hun woning weleens via Airbnb, 57% meer dan in oktober vorig jaar.

Gerelateerde nieuwsberichten 
Ook Centraal Beheer dekt Airbnb-verhuur (augustus 2015)

'Check regels Airbnb' (september 2014)  

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.