Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Petitie voor meer inspraak windmolenplannen

Geplaatst op 05 nov 2015 , bijgewerkt 05 nov 2015, 12:07

Vereniging Eigen Huis dringt er in een online petitie bij de Rijksoverheid en de provincies op aan huiseigenaren meer te betrekken bij de bouw van windturbines.

'Minister Henk Kamp van Economische Zaken en de regionale overheden moeten worden gedwongen de belangen van omwonenden serieus te nemen bij plaatsing van windturbines op land,' zegt Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis.

De vereniging wil minister Kamp en de regionale overheden met zoveel mogelijk steunbetuigingen tot de orde roepen.

Protest tegen windplannen

Twee jaar geleden spraken het Rijk en de provincies in het Nationaal Energieakkoord af dat 14 % van de Nederlandse energieproductie in 2020 duurzaam moet zijn. Dat jaar moeten alle windturbines op land een gezamenlijk vermogen hebben van 6.000 MegaWatt. Op veel plekken waar het kabinet nieuwe windturbines plant, protesteren omwonenden tegen overlast.

Andere oplossing

Umlauf: 'Daar waar het verzet hevig blijft, kan beter naar een andere oplossing worden gezocht. Dat voorkomt juridisch gesteggel, geld en tijdsverspilling. De minister houdt vast aan windenergie, terwijl acceptabelere duurzame opwekmethoden binnen handbereik zijn. De doelstelling zou moeten gaan over 6.000 MegaWatt duurzame energie in 2020. Niet over de techniek erachter.'

Meer informatie
Teken de online petitie van Vereniging Eigen Huis
Lees het persbericht over de online petitie

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers