Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Noord-Holland belemmert bouw windmolens'

Geplaatst op 06 nov 2015 , bijgewerkt 06 nov 2015, 13:38

Noord-Holland frustreert de bouw van nieuwe windmolens. Dit schrijft een aantal Noord-Hollandse gemeenten, milieuorganisaties en windmolencoöperaties in een brief aan de provincie.

De gemeenten Amsterdam, Diemen, Waterland en Haarlem klagen met onder meer Greenpeace over de afwijkende, Noord-Hollandse regelgeving rond de bouw van windmolens. Zo eist de provincie dat voor iedere nieuwe windmolen twee oude moeten wijken. Ook moeten nieuwe windturbines op minimaal 600 meter van bestaande bebouwing worden geplaatst. Elders in het land geldt een minimale marge van 300 meter.

Het provinciebestuur trekt zich niets aan van de kritiek, zo liet milieugedeputeerde Ralph de Vries (D66) donderdag weten aan dagblad Trouw. Noord-Holland past volgens hem het bestaande beleid zeker niet aan.

Overheidseisen

Noord-Holland ligt naar eigen zeggen op schema om aan de overheidseisen voor windenergie te voldoen. In 2020 moet de provincie 685,5 megawatt aan op land opgewekte windenergie leveren. Volgens het provinciebestuur komt Noord-Holland hiervoor nog 76 megawatt tekort. De al geplande windparken moeten genoeg energie opleveren om de vastgelegde doelstellingen te behalen.

Vereniging Eigen Huis wil dat de overheid en provincies burgers meer inspraak gunnen bij de plaatsing van windmolens. De vereniging opende hiervoor een online petitie.

Meer informatie
Petitie voor meer inspraak windmolenplannen (november 2015)
Teken de online petitie

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.