Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Aantal hypotheekaanvragen blijft groeien

Geplaatst op 06 nov 2015 , bijgewerkt 06 nov 2015, 14:08

In oktober vroegen circa 26.300 huishoudens een nieuwe hypotheek aan. Dat is een toename van 7 % vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het Hypotheken Data Netwerk (HDN).

De toename is volgens het HDN geheel in lijn met het reguliere seizoenspatroon. Na de gebruikelijke zomerdip, stijgt in de regel het aantal hypotheekaanvragen weer.

In de eerste tien maanden van dit jaar registreerde het HDN, dat zo'n 70 % van de markt overziet, 242.000 nieuwe hypotheekaanvragen. Dat is een stijging van 40 % vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Meer over het afsluiten van een hypotheek

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.