Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Aantal hypotheekaanvragen blijft groeien

Geplaatst op 06 nov 2015 , bijgewerkt 06 nov 2015, 14:08

In oktober vroegen circa 26.300 huishoudens een nieuwe hypotheek aan. Dat is een toename van 7 % vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het Hypotheken Data Netwerk (HDN).

De toename is volgens het HDN geheel in lijn met het reguliere seizoenspatroon. Na de gebruikelijke zomerdip, stijgt in de regel het aantal hypotheekaanvragen weer.

In de eerste tien maanden van dit jaar registreerde het HDN, dat zo'n 70 % van de markt overziet, 242.000 nieuwe hypotheekaanvragen. Dat is een stijging van 40 % vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Meer over het afsluiten van een hypotheek

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers