Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Niet eerder wisselden zoveel mensen van energieleverancier

Geplaatst op 11 nov 2015 , bijgewerkt 11 nov 2015, 10:49

Eén op de zeven huishoudens wisselde vorig jaar van energieleverancier. Niet eerder waren dat er zoveel, blijkt uit de Rapportage Consumentenmarkt van de Autoriteit Consument & Markt.

In de periode tussen juli 2014 en juli 2015 stapte 14,1 % van alle consumenten over naar een ander energiebedrijf. In dezelfde periode het jaar ervoor was dat nog 13,3 %. 

De belangrijkste reden om te wisselen van energieleverancier is de prijs. Volgens de Autoriteit Consument & Markt kan iemand die nog nooit is overgestapt en dat nu wel doet, meer dan € 400 per jaar besparen.

Meer informatie
Stap over met de Collectieve Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis.
Uitleg over de energierekening

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.