Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Niet eerder wisselden zoveel mensen van energieleverancier

Geplaatst op 11 nov 2015 , bijgewerkt 11 nov 2015, 10:49

Eén op de zeven huishoudens wisselde vorig jaar van energieleverancier. Niet eerder waren dat er zoveel, blijkt uit de Rapportage Consumentenmarkt van de Autoriteit Consument & Markt.

In de periode tussen juli 2014 en juli 2015 stapte 14,1 % van alle consumenten over naar een ander energiebedrijf. In dezelfde periode het jaar ervoor was dat nog 13,3 %. 

De belangrijkste reden om te wisselen van energieleverancier is de prijs. Volgens de Autoriteit Consument & Markt kan iemand die nog nooit is overgestapt en dat nu wel doet, meer dan € 400 per jaar besparen.

Meer informatie
Stap over met de Collectieve Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis.
Uitleg over de energierekening

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.