Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

VEH twijfelt aan cijfers NAM

Geplaatst op 13 nov 2015 , bijgewerkt 13 nov 2015, 09:46

Vereniging Eigen Huis heeft grote twijfels over het aantal afgehandelde complexe gevallen van aardbevingsschade door de NAM. Uit een peiling van de vereniging onder ruim 5.700 leden uit het Groningse bevingsgebied, blijkt dat de aardgasproducent de zaken mogelijk rooskleuriger voorstelt dan ze zijn. 

Minister Kamp van Economische Zaken beloofde de Tweede Kamer dat de NAM alle complexe schadedossiers voor de jaarwisseling zou hebben afgesloten. In oktober wachtten volgens de NAM nog 58 gevallen op een oplossing. Vereniging Eigen Huis komt na de peiling onder leden de regio op een veel groter aantal: 226. Ongeveer 10 % van de Groningers is lid van de vereniging. Het totale aantal onopgeloste schades is daarom waarschijnlijk nog veel groter.

Sinds dit jaar moeten alle aardbevingsschades worden gemeld bij het Centrum voor Veilig Wonen (CVW). Oudere meldingen blijven de verantwoordelijkheid van de NAM. De aardgasproducent sluit eenzijdig veel lopende schadedossiers of schuift ze door naar het CVW. Zo blijft onduidelijk hoeveel schadegevallen voor de deadline van 1 januari 2016 echt tot tevredenheid zijn afgehandeld.

Vereniging Eigen Huis wil dat de Tweede Kamer aandringt op de werkelijke cijfers over het aantal Groningers dat wacht op de afwikkeling van de aardbevingsschade aan hun woning. Volgens de vereniging goochelt de NAM met de aantallen door een geheel eigen definitie te hanteren van complexe schades en het herstel ervan.

Meer informatie
Dossier gasschade Groningen

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers

We zijn genomineerd voor website van het jaar. Stem je op ons?