Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

VEH twijfelt aan cijfers NAM

Geplaatst op 13 nov 2015 , bijgewerkt 13 nov 2015, 09:46

Vereniging Eigen Huis heeft grote twijfels over het aantal afgehandelde complexe gevallen van aardbevingsschade door de NAM. Uit een peiling van de vereniging onder ruim 5.700 leden uit het Groningse bevingsgebied, blijkt dat de aardgasproducent de zaken mogelijk rooskleuriger voorstelt dan ze zijn. 

Minister Kamp van Economische Zaken beloofde de Tweede Kamer dat de NAM alle complexe schadedossiers voor de jaarwisseling zou hebben afgesloten. In oktober wachtten volgens de NAM nog 58 gevallen op een oplossing. Vereniging Eigen Huis komt na de peiling onder leden de regio op een veel groter aantal: 226. Ongeveer 10 % van de Groningers is lid van de vereniging. Het totale aantal onopgeloste schades is daarom waarschijnlijk nog veel groter.

Sinds dit jaar moeten alle aardbevingsschades worden gemeld bij het Centrum voor Veilig Wonen (CVW). Oudere meldingen blijven de verantwoordelijkheid van de NAM. De aardgasproducent sluit eenzijdig veel lopende schadedossiers of schuift ze door naar het CVW. Zo blijft onduidelijk hoeveel schadegevallen voor de deadline van 1 januari 2016 echt tot tevredenheid zijn afgehandeld.

Vereniging Eigen Huis wil dat de Tweede Kamer aandringt op de werkelijke cijfers over het aantal Groningers dat wacht op de afwikkeling van de aardbevingsschade aan hun woning. Volgens de vereniging goochelt de NAM met de aantallen door een geheel eigen definitie te hanteren van complexe schades en het herstel ervan.

Meer informatie
Dossier gasschade Groningen

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden