Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Koopwoningen 3 procent duurder

Geplaatst op 20 nov 2015 , bijgewerkt 20 nov 2015, 09:25

Bestaande koopwoningen waren in oktober 3,4 % duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

De toename is bijna net zo groot als in september. Toen werd de grootste prijsstijging in ruim zeven jaar gemeten. Sinds juni 2013 stijgen de huizenprijzen geleidelijk.

Koopwoningen zijn nu ongeveer even duur als in begin 2004. Vergeleken met het dieptepunt van de crisis op de woningmarkt in juni 2013, stegen de prijzen met bijna 7 %. Ten opzichte van de piek van de markt in augustus 2008, liggen de prijzen ruim 16 % lager.

Eerder deze week liet het Kadaster weten dat in oktober 16.324 woningen zijn verkocht. Dat is een kleine 14 % meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Gerelateerde nieuwsberichten
Meer woningen verkocht in oktober (november 2015)
Aantal hypotheekaanvragen blijft groeien (november 2015)
Vertrouwen woningmarkt bereikt nieuw record (november 2015)

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers