Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Koopwoningen 3 procent duurder

Geplaatst op 20 nov 2015 , bijgewerkt 20 nov 2015, 09:25

Bestaande koopwoningen waren in oktober 3,4 % duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

De toename is bijna net zo groot als in september. Toen werd de grootste prijsstijging in ruim zeven jaar gemeten. Sinds juni 2013 stijgen de huizenprijzen geleidelijk.

Koopwoningen zijn nu ongeveer even duur als in begin 2004. Vergeleken met het dieptepunt van de crisis op de woningmarkt in juni 2013, stegen de prijzen met bijna 7 %. Ten opzichte van de piek van de markt in augustus 2008, liggen de prijzen ruim 16 % lager.

Eerder deze week liet het Kadaster weten dat in oktober 16.324 woningen zijn verkocht. Dat is een kleine 14 % meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Gerelateerde nieuwsberichten
Meer woningen verkocht in oktober (november 2015)
Aantal hypotheekaanvragen blijft groeien (november 2015)
Vertrouwen woningmarkt bereikt nieuw record (november 2015)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.