Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

PvdA en GroenLinks stellen klimaatwet voor

Geplaatst op 24 nov 2015 , bijgewerkt 24 nov 2015, 13:31

Nederland moet in 2050 ten minste 95 % minder CO2 uitstoten dan in 1990. Dit staat in een wetsvoorstel van de PvdA en GroenLinks.

De twee partijen komen met het wetsvoorstel in aanloop naar de VN-klimaattop in Parijs, volgende week. Daar praten wereldleiders met elkaar over maatregelen tegen klimaatverandering. 

De PvdaA en GroenLinks willen dat de regering jaarlijks een klimaatbegroting maakt, vergelijkbaar met de Miljoenennota. In zo'n klimaatnota moet staan wat Nederland moet doen om de klimaatdoelstellingen voor 2050 te bereiken. Jaarlijks moet de regering verantwoording afleggen over de voortgang ervan. Ook vinden de PvdA en GroenLinks dat voor energiebesparing, het terugbrengen van de CO2-uitstoot en het stimuleren van duurzame energie wettelijke doelen moeten gelden.

De doelstellingen zijn eerder door Greenpeace opgesteld. De milieuorganisatie stelt dat de hele wereld in 2050 volledig kan draaien op duurzame energiebronnen.

De PvdA en GroenLinks vragen maatschappelijke organisaties, de Algemene Rekenkamer en energie- en klimaatadviesraden om reactie, voordat ze de wet voorstellen aan de Tweede Kamer.

Gerelateerde nieuwsberichten
'Sluit alle kolencentrales in Nederland' (november 2015)
'Nederland haalt energiedoelen niet' (oktober 2015)
Nederland moet uitstoot CO2 flink terugbrengen (juni 2015)
Rekenkamer: doelen uit Energieakkoord niet haalbaar (april 2015)

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers