Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Minister trekt bezuiniging geschillencommissie in

Geplaatst op 30 nov 2015 , bijgewerkt 30 nov 2015, 12:20

Minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) trekt de voorgenomen bezuiniging op de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken (SGC) in. Hij zei dat tijdens een vergadering in de Tweede Kamer over het onderwerp.

Een meerderheid van de politieke partijen in de Kamer was tegen het schrappen van de subsidie van jaarlijks ruim 1 miljoen euro. Met het wegvallen van de subsidie zou het voortbestaan van 55 geschillencommissies in gevaar zijn, zo vreesden consumentenorganisaties Consumentenbond en ANWB, en ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland.

Overheid

De minister wilde dat het bedrijfsleven alle kosten op zich zou nemen, maar het bedrijfsleven zag dat niet zitten. 'Ik heb vastgesteld dat er in de Kamer een brede overtuiging heerst dat het verstandig is om de geschillencommissies deels privaat en deels door de overheid te laten financieren', aldus de minister in de Kamer over zijn besluit.

Geschillencommissies zorgen dat conflicten tussen consumenten en bedrijven op een laagdrempelige manier, zonder tussenkomst van een rechter, kunnen worden opgelost. Voorbeelden zijn de geschillencommissies Wonen en Energie.

Lees meer:
'Subsidiestop bedreigt voortbestaan Geschillencommissies' (24 november 2015)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.