Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

VEH: blijf zonnepanelen stimuleren

Geplaatst op 07 dec 2015 , bijgewerkt 07 dec 2015, 15:05

Huiseigenaren die zonnepanelen hebben of die willen aanschaffen, moeten deze investering altijd binnen een acceptabele periode terugverdienen. Daarvoor pleiten de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis in een brief aan de Tweede Kamer.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken evalueert de salderingsregeling in 2017. Door deze regeling kunnen eigenaren van zonnepanelen hun teruggeleverde kilowatturen verrekenen met de afgenomen kilowatturen. Ook mogen zij de betaalde energiebelasting verrekenen.

Zekerheid op salderen vinden de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis vanuit alle perspectieven een eerlijke, haalbare inzet. Als de minister na evaluatie besluit de salderingsregeling aan te passen of een nieuwe regeling invoert, mag dat van de consumentenorganisaties alleen binnen een strikt kader. Zo moet een nieuwe regeling begrijpelijk en toekomstbestendig zijn en consumenten voldoende financiële zekerheid bieden.

Zonnepanelen dragen bij aan de verduurzaming van Nederland. In 2013 werd 0,4 % van het totale stroomverbruik met zonnepanelen opgewekt. Dit percentage kan volgens het rapport 'Nationale Energieverkenning  2015' groeien tot 10,4 % in 2030. Dit percentage is alleen haalbaar als consumenten de zekerheid hebben dat zij de investering in zonnepanelen binnen een acceptabele periode terugverdienen.

Meer informatie
Brief van Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis

Gerelateerde nieuws- en persberichten
Persbericht Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis
VEH maakt zich zorgen over salderingsregels (april 2015)
Rekenkamer: doelen uit Energieakkoord niet haalbaar (april 2015)

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers