Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

VEH: blijf zonnepanelen stimuleren

Geplaatst op 07 dec 2015 , bijgewerkt 07 dec 2015, 15:05

Huiseigenaren die zonnepanelen hebben of die willen aanschaffen, moeten deze investering altijd binnen een acceptabele periode terugverdienen. Daarvoor pleiten de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis in een brief aan de Tweede Kamer.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken evalueert de salderingsregeling in 2017. Door deze regeling kunnen eigenaren van zonnepanelen hun teruggeleverde kilowatturen verrekenen met de afgenomen kilowatturen. Ook mogen zij de betaalde energiebelasting verrekenen.

Zekerheid op salderen vinden de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis vanuit alle perspectieven een eerlijke, haalbare inzet. Als de minister na evaluatie besluit de salderingsregeling aan te passen of een nieuwe regeling invoert, mag dat van de consumentenorganisaties alleen binnen een strikt kader. Zo moet een nieuwe regeling begrijpelijk en toekomstbestendig zijn en consumenten voldoende financiĆ«le zekerheid bieden.

Zonnepanelen dragen bij aan de verduurzaming van Nederland. In 2013 werd 0,4 % van het totale stroomverbruik met zonnepanelen opgewekt. Dit percentage kan volgens het rapport 'Nationale Energieverkenning  2015' groeien tot 10,4 % in 2030. Dit percentage is alleen haalbaar als consumenten de zekerheid hebben dat zij de investering in zonnepanelen binnen een acceptabele periode terugverdienen.

Meer informatie
Brief van Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis

Gerelateerde nieuws- en persberichten
Persbericht Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis
VEH maakt zich zorgen over salderingsregels (april 2015)
Rekenkamer: doelen uit Energieakkoord niet haalbaar (april 2015)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.