Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Ook Rabobank biedt rentemiddeling aan

Geplaatst op 10 dec 2015 , bijgewerkt 10 dec 2015, 10:58

Hypotheekklanten van de Rabobank kunnen vanaf juli 2016 bij hun bank terecht voor rentemiddeling. De Rabobank was de laatste grote geldverstrekker die deze mogelijk nog niet bood.

Huiseigenaren met een Rabohypotheek profiteren dan mogelijk van de lage rente als zij hun woningfinanciering oversluiten. De boeterente die de bank hiervoor rekent, wordt dan uitgesmeerd over de nieuwe, rentevaste periode.

'Klanten vroegen ons om een alternatief, omdat ze anders de boeterente in één keer met eigen middelen moeten betalen', zegt Elze Vonk, hoofd particulieren van de Rabobank. 'Rentemiddeling is dan een aantrekkelijk alternatief.'

Opvallende voorwaarde

Wel stelt de Rabobank een belangrijke voorwaarde aan rentemiddelaars. Mochten zij tijdens de looptijd van hun hypotheek hun woning willen verkopen, dan betalen zij een boeterente oplopend tot 3 %. Doorgaans wordt een lopende hypotheek na een verhuizing boetevrij afgelost.

Vereniging Eigen Huis is blij met het besluit van de Rabobank. 'Wel is de boetebepaling bij verkoop opvallend', zegt Michel Ligtlee, financieel beleidsadviseur van de vereniging. 'Dit kan een onaangename verrassing zijn voor rentemiddelaars die vervolgens na vijf jaar gaan verhuizen. Bij een hypotheek van € 250.000 kan de boete oplopen tot € 7.500. Het is daarom erg belangrijk dat Raboklanten weten wat de gevolgen van rentemiddeling kunnen zijn.'

Meer informatie
Wat is rentemiddeling?

Gerelateerde artikelen
ABN Amro komt ook met rentemiddeling (december 2015)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.