Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Verzekeringskaarten moeten meer duidelijkheid geven

Geplaatst op 13 dec 2015 , bijgewerkt 13 dec 2015, 23:00

Verzekeraars bieden vanaf 1 januari digitale verzekeringskaarten aan. Deze geven de consument meer duidelijkheid over de dekking van hun verzekering. Dit meldt het Verbond van Verzekeraars vandaag.

De verzekeringskaarten zijn online te vinden via de productpagina’s van verzekeraars. Met iconen en korte heldere teksten wordt in een oogopslag duidelijk gemaakt wat wel en niet onder de dekking van bijvoorbeeld een woonhuisverzekering valt. ‘Zo kunnen consumenten producten kiezen die goed bij hun wensen aansluiten en voorkomen ze eventuele teleurstellingen op momenten dat schade optreedt’, aldus Paul Koopman, woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars.

De verzekeraars zijn volgens Koopman enthousiast over de verzekeringskaarten. ‘Ze zien het als nuttig instrument, temeer omdat uit onderzoeken keer op keer blijkt dat consumenten polisvoorwaarden ingewikkeld vinden en sowieso niet meer de moeite nemen om zich hierin te verdiepen.’

Onderzoek

Een recent GfK-onderzoek in opdracht van het Verbond van Verzekeraars onder verzekeringsklanten, maakte duidelijk dat consumenten veel belang hechten aan eenvoudige informatie. Ruim 91 % van hen gaf aan dat duidelijk moet zijn wat wel en niet gedekt wordt, 89 % wil snel kunnen vinden wat onder de dekking valt en 85 % wil helder taalgebruik.

Vereniging Eigen Huis juicht het initiatief van het Verbond van Verzekeraars toe omdat het zorgt voor meer transparantie voor de consument.

Lees meer over verzekeringen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.