Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

GBB wil vervolging NAM afdwingen via gerechtshof

Geplaatst op 15 dec 2015 , bijgewerkt 15 dec 2015, 13:12

De Groninger Bodem Beweging (GBB) stapt naar het gerechtshof om vervolging van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) af te dwingen. Dat maakte de belangenorganisatie vannacht bekend.

In september deed advocaat Gerard Spong aangifte tegen de NAM namens de GBB en enkele Groningers. De GBB vindt dat de NAM willens en wetens de veiligheid van bewoners van het gaswinningsgebied bedreigt. Het openbaar ministerie besloot vorige week om niet tot vervolging over te gaan. De stap van de GBB naar het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden is een reactie hierop.

De belangenorganisatie zet de stap volgens de zogeheten artikel 12 Sv-procedure. Dit is een bijzondere wettelijke klachtprocedure, waarmee een partij een zaak rechtstreeks aan een gerechtshof kan voorleggen als het openbaar ministerie niet tot vervolging overgaat.

De GBB kondigde eerder al aan indien nodig naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te stappen.

Lees meer:
Persbericht GBB (14 december 2015)
Spong doet aangifte tegen NAM (11 september 2015)
Advocaat Spong staat Groningers bij (27 juli 2015)

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers