Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Meer woningen verkocht in november

Geplaatst op 18 dec 2015 , bijgewerkt 18 dec 2015, 09:27

In november zijn 14.545 woningen verkocht. Dit is een stijging van 24,4 % vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

De toegenomen verkoop geldt voor alle woningtypen. Vrijstaande huizen waren met een verkoopstijging van 28,6 % het meest in trek. Bij appartementen was de toename met 17,6 % het geringst.

De woningverkoop steeg vergeleken met een jaar eerder in alle provincies. Utrecht zag met 30,4 % het aantal transacties het sterkst toenemen, Flevoland met 8,4 % het minst.

Het Kadaster registreerde in november 20.017 nieuwe hypotheken - een toename van 17 % ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Vergeleken met oktober 2015 is er sprake van een daling van iets meer dan 10 %.

Gerelateerd nieuwsbericht
Koopwoningen 3 procent duurder (november 2015)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.