Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meer woningen verkocht in november

Geplaatst op 18 dec 2015 , bijgewerkt 18 dec 2015, 09:27

In november zijn 14.545 woningen verkocht. Dit is een stijging van 24,4 % vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

De toegenomen verkoop geldt voor alle woningtypen. Vrijstaande huizen waren met een verkoopstijging van 28,6 % het meest in trek. Bij appartementen was de toename met 17,6 % het geringst.

De woningverkoop steeg vergeleken met een jaar eerder in alle provincies. Utrecht zag met 30,4 % het aantal transacties het sterkst toenemen, Flevoland met 8,4 % het minst.

Het Kadaster registreerde in november 20.017 nieuwe hypotheken - een toename van 17 % ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Vergeleken met oktober 2015 is er sprake van een daling van iets meer dan 10 %.

Gerelateerd nieuwsbericht
Koopwoningen 3 procent duurder (november 2015)

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers