Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Huishoudens moeten meer energie besparen'

Geplaatst op 23 dec 2015 , bijgewerkt 23 dec 2015, 12:05

Huishoudens en bedrijven moeten meer energie besparen. Dat hebben de partijen van het Nationaal Energieakkoord besloten. Op die manier zijn de duurzame doelstellingen voor 2020 mogelijk nog haalbaar.

Dinsdag presenteerde Ed Nijpels, voorzitter Commissie Borging Energieakkoord, de voortgangsrapportage van het akkoord.

In het Energieakkoord staan afspraken over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. In 2020 moet bijvoorbeeld 14 % duurzame energie worden opgewekt, in 2023 16 %. Ook moet jaarlijks 1,5 % per jaar energie worden bespaard. Met dit akkoord stemden in 2013 47 partijen in, onder meer de Rijksoverheid en milieu- en werkgeversorganisaties.

Energiebesparing

Nederland blijft achter op het gebied van energiebesparing en het percentage duurzame energie. Daarom nemen de partijen van het Energieakkoord extra maatregelen. Zo wordt meer druk gezet op het op het isoleren van woningen en bedrijfspanden. Ook wordt extra geld vrij gemaakt om huiseigenaren te stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen.

Tegen NRC zegt Nijpels dat als in april 2016 blijkt dat één van de doelen alsnog buiten bereik is, extra maatregelen worden genomen.

Ondertussen stemde een meerderheid van de Eerste Kamer dinsdagavond tegen de nieuwe elektriciteits- en Gaswet, ofwel de wet Stroom. Dit zet het Energieakkoord onder druk, omdat de bouw van grote windparken op zee een half jaar vertraging oploopt.  

Gerelateerde nieuwsberichten
Kamermeerderheid wil alle kolencentrales sluiten (november 2015)
PvdA en GroenLinks stellen Klimaatwet  voor (november 2015)
'Sluit alle kolencentrales in Nederland' (november 2015)
'Nederland haalt energiedoelen niet' (oktober 2015)
Nederland moet uitstoot CO2 flink terugbrengen (juni 2015)
Rekenkamer: doelen uit Energieakkoord niet haalbaar (april 2015)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.