Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Blok wil Energiebesparingsfonds meer promoten

Geplaatst op 28 dec 2015 , bijgewerkt 28 dec 2015, 10:48

Minister Blok (Wonen) bekijkt wat moet gebeuren om het gebruik van het Energiebesparingsfonds te stimuleren. De minister zegt dit in een brief die hij voor de kerstdagen aan de Kamer stuurde.

 

Sinds twee jaar kunnen huiseigenaren die hun huis beter willen isoleren een lening aanvragen via het Energiebesparingsfonds. Er zit 300 miljoen in het fonds, maar er is nog maar voor 36 miljoen euro aan aanvragen gedaan.

Een Kamermeerderheid van PvdA, CDA, SP, D66, GroenLinks en ChristenUnie drong er al eerder op aan te kijken wat er moet gebeuren om het gebruik van de lening te stimuleren. Blok zou de regeling makkelijker en toegankelijker moeten maken. De minister heeft nu in een brief aan de Kamer toegezegd dat hij gaat kijken naar de mogelijkheden, maar dat hij daarvoor tot april 2016 nodig heeft. 

 

Gerelateerde nieuwsberichten:

  • Aantal aanvragen Energiebespaarlening neemt toe (14 april 2015)
  • Weinig animo voor Energiebespaarlening (25 juni 2014)

Meer informatie:

  • Lees de kamerbrief over de voortgang en energiebesparing gebouwde omgeving (pdf)
  • Bekijk het item van RTL nieuws (27 december 2015) over het Energiebesparingsfonds
  • Ga naar meer informatie over energiebesparingsregelingen  

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.