Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Veel galerijflats mogelijk onveilig

Geplaatst op 29 dec 2015 , bijgewerkt 29 dec 2015, 11:05

Eigenaren van galerijflats die voor 1975 gebouwd zijn, worden vanaf 1 januari 2016 verplicht om bouwkundig onderzoek te laten doen naar galerijvloeren en balkons. Minister Blok (Wonen) vindt zo’n onderzoek nodig om de veiligheid van de gebouwen te garanderen.

Het constructieve onderzoek moet voor 1 juli 2017 worden uitgevoerd door een advies- of ingenieursbureau. Als blijkt dat de constructie niet deugt, moet de eigenaar herstelmaatregelen nemen. Gemeenten mogen optreden als een eigenaar reparatie weigert.

Leeuwarden

In 2011 bezweek een galerijvloer van een jaren-zestig- flat in Leeuwarden. De wapening van het beton was gaan roesten waardoor een betonplaat losraakte.  Dit ongeluk was voor de gemeente Leeuwarden aanleiding om nog elf andere flats te inspecteren. Bij zes daarvan bleek de constructie van de galerijen ook niet aan de veiligheidseisen te voldoen. Op basis van de bevindingen in Leeuwarden concludeerde het ministerie van Binnenlandse Zaken dat er in heel Nederland mogelijk honderden flats staan met een veiligheidsrisico. Daarom legt minister Blok vanaf 1 januari een verplichte inspectie op.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden